Cursus Algemeen Tekenen en Schilderen en Algemene Technieken

In de wekelijkse cursus Algemeen  Tekenen en Schilderen  ( 14 en 18 bijeenkomsten) werken we met diverse teken- en schildersmaterialen zoals, potlood, houtskool, conte-krijt, oost-indische inkt, pastelkrijt, aquarelverf, acrylverf en in overleg met olieverf en H2o Oil verf. Ook zullen er geregeld grafische technieken aangeboden worden zoals monotype en lino-snede.

We werken gedurende het jaar met verschillende opdrachten. U bent geheel vrij om hier aan deel te nemen. Werkt u liever met een eigen plan, dan zal ik u hierin verder begeleiden. Opdrachten en thema´s die zoal aan bod kunnen komen zijn: portret, landschap, dieren en stilleven.

De kleurcontrasten van Johannes Itten zullen binnen deze cursus uitvoerig behandeld worden. Denk hierbij aan kleur tegen kleur contrast, complementair contrast, licht-donker contrast, kwaliteitscontrast, kwantiteitscontrast en simultaancontrast.

De keuze voor onderwerpen en voor materialen bepaalt u zelf. Het plezier in het werken staat voorop. Tekenen is een essentieel onderdeel van deze cursus. U heeft tekenvaardigheden nodig voor bv. het opzetten van een compositie. Het tekenen leert u om beter te kijken. U verfijnt uw waarneming van de wereld om u heen. Kleuren, structuren, lijnen, licht en donker zijn onder andere belangrijke beeldelementen waarmee u uw werk uitdrukkingskracht kunt geven.

Het begrip ´tegenstellingen` zal een belangrijk sleutelwoord binnen deze cursus zijn. Tegenstellingen van bijvoorbeeld de beeldelementen, lijn, kleur en vorm zullen een spanningsveld in
uw werk vormen. Dit spanningsveld zal de esthetiek en de waarde van uw werk vormen.

Na de les zullen we het gemaakte werk van u en uw medecursisten bespreken. U leert zo een begrippenapparaat te ontwikkelen waarmee u aan kunt geven wat een werk bijvoorbeeld
krachtig, mooi, spannend of lelijk maakt. Daarnaast zullen we indien de mogelijkheden het toelaten musea bezoeken die u in staat stellen om topwerken te bekijken. Het kijken naar
schilderijen en het zelf maken van schilderijen zal zo in een breder kader geplaatst worden.

De kosten voor deze cursus is 22 euro per les. U kunt zich alleen per blok inschrijven. Nieuwe cursisten betalen vanaf het moment van instroom. Er is beperkt gebruiksmateriaal aanwezig.

. Schoolvakanties zijn vrij.

 

 CURSUS ALGEMENE TECHNIEKEN  OP VRIJDAGMIDDAG

Deze cursus is twee wekelijks. Binnen deze cursus worden elke week nieuwe technieken  aangeboden. U krijgt hiermee een indruk wat er zoal mogelijk is op het gebied van van techniek en materiaal.

Deze  cursus Algemene Technieken is INCLUSIEF materiaal,  ( behalve speciale papiersoorten voor aquarel- , acryl verven en doeken).

De kosten bedragen 24 euro per les.

U schrijft in per blok.

Blok 1 heeft 7 bijeenkomsten en is van september tot december 2023.

Blok 2 heeft 10 bijeenkomsten en is van januari tot en met juni 2024.

 

 

MOCHT U EEN KEER NIET KUNNEN DAN KAN EEN LES IN OVERLEG INGEHAALD WORDEN MITS ER RUIMTE IS.

DE INHAALLES KAN ALLEEN IN HET BLOK WORDEN GEBRUIKT WAARIN MEN AFWEZIG IS GEWEEST.